Over

Achter het pseudoniem “@ngel “ schuilt de Kunstenaar Paul Verhulst:

 

Geboren 31 maart 1953 in het Oost Vlaamse dorp Vrasene, groeide vanaf zijn derde levensdag op tot een Antwerpenaar in al zijn betekenissen. Toch wist zijn vriendin Mireille hem te overhalen om zijn wereldstad te verlaten en zich te vestigen in het (volgens hem) boerengat Gavere ! Als je hem beter kent ga je dit soort uitspraken dan ook relativeren want niet voor niets staat de eerste hoofdletter van zijn pseudoniem voor de A van anarchisme, maar ook dat moet je met een korreltje zout nemen, hij heeft ’t hart op de juiste plaats alleen zal je nogal wat puin moeten ruimen alvorens het te kunnen bereiken.

 

Zijn werk staat meestal in het teken van het leven en/of de dood, zijn voorbeelden kan je klasseren tussen Jakson Pollock, Alexander Calder en Leonardo Da Vinci. Als het dan al geen kinetisch mobile is, dan ruikt het sterk naar conceptuele Kunst, de absurditeit is dan ook niet ver te zoeken in zijn "OpFlessentrekkerij" en het product "Kunstenaarsscheet", en dan hebben we nog niet gesproken over "DéjàV u" maar O, die had je al gezien?

 

Hij hanteert de verfkwast of soldeerbout met een explosief temperament. Zelf wil hij zichzelf geen Kunstenaar noemen, maar “maker van” waaruit blijkt dat zijn arrogantie stopt waar zijn gevoelens beginnen. Hij had een korte klassieke opleiding

Sint Lucas Brasschaat, daarna autodidactisch gevoed door levensgevoel en ervaringen.

 

Angel

Conseptueel & Ideeën Kunstenaar

Paul Verhulst

 

Contact